پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

سهم اجاره‌نشینی در شهر‌ها ۵ برابر روستا‌ها | سهم اجاره‌‎نشینی در روستا‌ها چقدر است؟

  • کد خبر: ۲۹۱۸۴۷
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳
سهم اجاره‌نشینی در شهر‌ها ۵ برابر روستا‌ها | سهم اجاره‌‎نشینی در روستا‌ها چقدر است؟
با تداوم وضعیت قیمتی در بازار مسکن، به نظر می‌رسد «تملک» خانه در شهر‌ها نسبت به روستا‌ها دشوارتر باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که در مرداد امسال قیمت یک متر مربع مسکن، فقط در شهر تهران، به طور متوسط ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. این رقم نسبت به مرداد سال قبل ۱۶ درصد افزایش یافته است. تورم نقطه به نقطه‌ی اجاره‌بها در پایتخت طبق آمار بانک مرکزی نیز به ۴۵.۵ درصد رسیده و «اجاره‌نشینی» را هم برای پایتخت‌نشینان دشوار کرده است.

این ارقام مربوط به شهر تهران است، اما از آن‌جایی که معمولا آثار قیمتی مسکن در پایتخت با فاصله زمانی به سایر شهر‌ها نیز سرریز می‌کند می‌تواند نشان‌دهنده فضای کلی حاکم بر بازار مسکن در کشور باشد. با تداوم این وضعیت قیمتی در بازار مسکن، به نظر می‌رسد «تملک» خانه در شهر‌ها نسبت به روستا‌ها دشوارتر باشد. آمار‌هایی که به تازگی از مرکز آمار منتشر شده می‌تواند نماگری از این تفاوت در شهر و روستا باشد.

سهم اجاره‌نشینی در شهر‌ها ۵ برابر روستا‌ها

سهم اجاره‌نشینی در شهر‌ها ۵ برابر روستا‌ها

طبق داده‌های مرکز آمار، در سال گذشته ۶۸.۹ درصد از خانوار‌های شهرنشین، «مالک» خانه‌ای بوده‌اند که در آن سکونت داشتند. این در حالی است که در روستاها، ۸۸.۹ درصد از خانوار‌ها در خانه خودشان سکونت دارند. بنابراین، اختلاف قابل توجهی از این نظر بین مناطق روستایی و شهری مشاهده می‌شود. همچنین، در سال گذشته ۲۳.۱۴ درصد از خانوار‌ها شهرنشین، خانه محل سکونت خود را اجاره کرده‌اند در حالی که درصد خانوار‌های اجاره‌نشین در روستا‌ها تنها ۴.۴ درصد است.

البته مقایسه این ارقام با سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که حداقل تا ۹۷، همین نسبت برقرار بوده و به طور کلی، سهم خانوار‌ها مالک در روستا‌ها بیشتر از شهر‌ها بوده است. برای مثال، در سال ۹۷ نیز سهم خانوار‌های «مالک مسکن» در شهر‌ها ۶۴ درصد و در روستا‌ها ۸۵ درصد بوده است. سهم «اجاره‌نشینی» نیز در آن سال در شهر‌ها ۲۶ درصد و در روستا‌ها ۴.۹ درصد بوده است.

به نظر می‌رسد این افزایش سهم «مالکیت» و «اجاره‌نشینی» مسکن در خانوار‌های شهری و روستایی از ۹۷ تا ۱۴۰۲ به دلیل کاهش سهم خانوار‌هایی باشد که نحوه تصرف مسکن آنها در گروه «سایر» قرار گرفته است.
منبع: اکو ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->